Zamzar – konvertálj fájlokat online!

Néha szükségünk lehet arra, hogy egy cél érdekében, pl. eBook könyvolvasáshoz átalakítsunk egy fájlt másik fájlformátumba.

Az persze már egy más kérdés, hogy ki az, aki bízik, és ki az, aki nem az online konverterekben, mintpéldául a Zamzar-ban.

Zamzar, a video, audio, kép és eBook konvertáló

Nem mondom, lehet hátrányuk abban a tekintetben, hogy ellophatnak adatokat, csakhogy ebbe két módon is bele lehet kötni.

Kinek kellene épp a te bármilyen – akár privát fájlod?

Kissé felelőtlen, de az esetek nagy részében reális kérdés lehet, főleg, ha egy angol oldalt nézünk, ahol magyar fájlokat alakítunk át.

Attól viszont óvva intek mindenkit, hogy pl. a bankkártya adatait itt konvertálja, mivel jobb félni, mint megijedni alapon lehet, hogy azért belenézhetnek, és az ilyesfajta adatokat fel lehet ismerni.

A DeepComp, korábbi nevén ITPlace informatikai oldal még 2018-ban publikált egy cikket a Calibre programról, amit itt el is olvashatsz abban az esetben, ha ofline (netkapcsolat nélkül, a saját gépeden) szeretnél fájlokat konvertálni, ezzel elkerülve az adatlopás veszélyt.

Hogyan használd a Zamzar-t?

Először is menjünk fel a Zamzar.com weboldalra.

Amint megnyílt, egy teljesen kényelmes felületet kapunk, ahol az “Add files” gombra kattintva már tallózhatjuk is gépünkről a fájlokat (célszerű egyenként).

Miután ezzel megvagyunk, a jól látható listamezőből (látássérülteknek c billentyű odaugrik), válasszuk ki, hogy milyen fájlformátumba szeretnénk konvertálni.

Példa: ha txt-t töltöttünk fel, és pdf-be szeretnénk alakítani, akkor a p billentyűvel oda is ugorhatunk.
Ezután kattintsunk a “convert now” gombra, mire megjelenik egy folyamatjelző ikon, ami mutatja, hogy hol tart a konvertálás

E-mailben is megkapható a konvertált anyag, de ott, helyben is letölthető a konvertálás után.

Egyéb információk

Ami kicsit idegesítő lehet, hogy naponta csak két fájlt konvertálhatunk. Ha többet szeretnénk, azért regisztrálnunk, majd fizetnünk kell.

Webfejlesztőknek: pénzért megvásárolható a webes alkalmazás API-ja (aplication programming interface)-je, így bárki elindíthat ugyanilyen konvertáló felületet.

URL alapján is konvertálhatunk, pl. más online felületeken lévő pdf fájlokat, a fentebbi példánál maradva.
Ehhez a tallózó gomb alatt a select link hivatkozást nyissuk meg, és kövessük az ott látható instrukciókat.

Elég sok formátumba alakíthatunk – az oldal azt írja, hogy 1100 támogatott fájlba tud konvertálni.

Ha kérdésed lenne, nyugodtan írj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük