DNSdumpster, a dns rekord kereső

Talán már rögtön jöhet is az elején – ne késlekedjünk, az inspiráló ok, hogy miért is született meg ez a cikk.

Pár napja szükségem lett volna egy oldalra, ahol lehetőleg magyar domainekhez kapcsolódó DNS-rekordokat tudok keresni, mivel így a fő domainhez kötődő aldomaineket is fel tudom kutatni.

Leginkább az egyszerűségénél fogva esett a választásom a furcsa mód külföldi DNSdumpster-re, ahol gyorsan meg is találtam, amit kerestem.

Bár talán az előnye a hátránya

Szimplán csak be kell írnunk egy keresőmezőbe a domain nevét (pl. tdani.hu), rákattintani a keresésre, és már látjuk is a hozzá kapcsoló adatokat (levelezőszerver, ip-cím), a DNS-rekordokkal együtt.

Ugyanakkor ami érdekes, és kicsit bosszantó jelenség, az a – sejtéseim szerint lassan frissülő adatbázisa.

A fentebbi példa kedvéért a saját fő weboldalamra kerestem rá, és meglepő módon egy olyan aldomaint is megkaptam, ami valamikor, egy messzi-messzi galaxisban még működött, azonban mára már nem.

Viszont a türelem nagy úr, ha az ember tényleg el szeretne érni valamit. Vagyis (talán) csak várni kell néhány hónapot, majd ismét megkeresni azt az adatot, amit szeretnénk, és, ami korábban még nem volt látható.

Egyébként lehetséges, hogy Linuxos környezetben is találtam volna megoldást a problémámra, de sebaj. Hordozzon magában ez a rejtett utalás egészen a megjelenéséig egy olyan cikket, ami jelen dátum szerint még nem létezik, és a jövő rejtélye!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük