Huawei E5785Lh-22c – a mobil router!

Mikor megkaptam a futártól, azt hittem, nem is routert vásároltam, annyira be volt csomagolva.

A csomag tartalma: USB-kábel a töltéshez, és a netre való kapcsolódáshoz, akkumlátor, használati utasítás és persze maga a router.

Nem túl nagy, zsebben simán elfér, bár ezt nem javaslom, mivel nagy terhelés alatt, hiába, hogy csak tíz eszköz tud rá felmenni, igen-igen felmelegedhet.
Nagyjából – és nem túlzok, harminc Celsius fokra.

Router

Mint látható, két gomb van rajta, különösebb vezérlőpanel nincs, csak az akkumulátor százalékjelző, illetve a szolgáltatói felirat, például Telenor, ha olyan kártya van benne, mivel független.
Az oldalán található egy SD-kártya bemenet.

Megjegyzés: az akkut nem mutatja az adminpanelen, ezért vakos szempontból egy kicsit hátrány, de együtt lehet vele élni.

Negyed órás küszködés után végül belement a kártya, és az akkumulátort is beleszereltem, következhetett a bekapcsolás, és konfigurálás.

Bekapcsolás, és konfigurálás

Jó egy perc után, hogy hosszan (négy mp-ig) megnyomtam a bekapcsoló gombot, megjelent a Telenor felirat. A laptopommal vezetékes netre csatlakoztattam a routert, vagyis USB-re, ezáltal közben töltött is, majd feltettem a CD-meghajtóként hivatkozott MobileWiFi programot, ami a router drivere, és ez felelős azért, hogy USB-n kommunikálni lehessen az eszközzel, és már online is voltam a Számlakontrolos netről.
Nagyon fontos! Semmiképp ne telefontöltőre tedd a routert, hanem gépre a legelején, később, mikor csak Wi-Firől használod, már hagyhatod töltőn!
Elég gyorsan merül sajnos, így én, mikor nem utazom épp, nekem töltőn van.

A Wi-Fi-hez még nem férhetünk hozzá, lévén jelszavas. Menjünk fel a böngészőnk segítségével a 192.168.8.1-es IP-címre, itt érhetjük el
A routerünk adminpaneljét – az már csak az én nyűgöm, hogy nincs localDNS, de ez van.
Alap felhasználónév, és jelszó admin.

Az eszközön van egy matrica, ezen található a Wi-Fi jelszó.

Arra, hogy részletesen hogyan konfiguráltam be, nem nagyon térnék ki, lévén mindenki egyéni ízlésének megfelelően teheti ezt, a felhasználói útmutatóban, amit a neten is megtalálhatsz, ez le van írva, vagy, ha kérdésed van, nyugodtan írj.
Tud magyarul, tehát, aki nem értené az angol felületet, jól látható helyen át tudja állítani.
Innentől kezdve szerintem már ti is elbogarásztok az oldalon, hogy jelszót, és Wi-Fi nevet hogyan változtassatok.
Ha elrontanátok valamit, van visszaállítás gomb a panelen.

Nem rossz ez a router, ami nekem nem tetszik benne, az a gyorsan merülő akkumulátor, és, hogy nem látszik a router oldalán, hogy hány százalék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük