Fájl küldése és fogadása az asztali Messengerben

Lehet, hogy van olyan, aki számára ez egyértelmű, mikor a beszélgetőpartnere chat ablakában van, ám kis eséllyel, de előfordulhat olyan is, aki nem találta meg ezt az egyszerű, de hasznos funkciót.

Bevezető

Menjünk fel a messenger.com weboldalra (Chromeból, vagy Firefox-ból érdemes), és jelentkezzünk be, ha korábban nem tettük volna.

Hogyha az adataink helyesek, egy letisztult képernyő fogad minket, ahol tényleg csak a legszükségesebbek vannak. Vagyis a beszélgetéseink.
Megvan az a jó tulajdonsága ennek a felületnek, hogy, akivel legutoljára írtunk, annak az üzenetei szinte az arcunkba másznak, ennél fogva a fájl küldés könnyebb már nem is lehetne.
Ha nem, akkor a keresődobozzal rákereshetünk az ismerősünkre, és a nevére klikkelve, vagy entert ütve küldhetjük is, amit szeretnénk.

Küldés

Ugorjunk az oldal aljára, és kattintsunk a jól látható fájlok csatolása ikonra, vagy felnyíllal keressük meg, ha nem vennénk észre.
A felugró tallózás ablakban válasszuk ki, amit el szeretnénk küldeni, majd menjünk a megnyitás gombra.
Nyomjunk rá az alul lévő küldés gombra, mire néhány másodperc múlva, (ez függ a fájl méretétől), megjelenik, hogy kézbesítve, vagyis sikeresen elküldtük a fájlt.

Megjegyzés: ez persze filmekkel nem működik, mivel azok nagy méretűek, de pl. szövegfájloknál, és zenéknél igen.

Fogadás

Fájlt ugyanolyan egyszerűen fogadhatsz bármelyik Facebookos felületen, mint a Messengeren.

Ehhez nem kell mást tenned, mint megkeresni azt, akitől kaptad a fájlt, és – feltételezhetően a legutolsó üzenetnél rákattintanod a fájl nevére.

Böngésző beállítástól függően, hogy bejön e a potenciális letöltés, nem biztonságos ablak, ha nálad ez megtörténik, és, ha megbízol az illetőben, aki a mellékletet küldte neked, kattints a két lehetőség közül a megnyitásra.

Remélem, segítettem annak, aki elolvasta, és, ha kérdésed lenne, nyugodtan írj akár a kapcsolat menüpontban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük