Xiaomi Mi Band 3 aktivitásmérő

2018. január 20-án határoztam el magam, hogy a birtokomba veszek egy Xiaomi Mi Band 3 okoskarkötőt.
Ezt meg is tettem az Árkádban található Mediamarktban.
12000 Ft-be került, s mindazért, amit tud, egyáltalán – még csak nem is sokallom az árát.

A karkötő, még dobozban

De mit is tud, és mire is jó ez?

Vízálló, ami nekem azért jó, mivel, miközben fürdök – és, ha max. tíz m. közel van a telefonomhoz, akkor értesít, vagyis rezeg a karomon.
Na jó, ez egyeseknek talán már túlzott függőségre utalhat a világhálón, de a részemről szerintem nem az.
Tehát vízálló, és úszni is lehet vele, mivel ötven m. mélységig bírja a víznyomást.
Méri az alvásszintet, és a pulzust is, ezek többnyire egész pontosak.
Vérnyomást viszont már nem mér, ezt az okosórák tudják, de erre nincs szükségem – többek között az ára miatt sem, mivel 70000 körül kapható a boltokban.

Mutatja a lépést is, ez a funkció sajnos azért nem tud pontos számadatokkal szolgálni, mivel, ha megmozdítom a kezemet, akkor gyanítom, hogy az alapján számol.

Na és ugye talán a legfontosabb, amiért megvettem – ha hívnak a mobilomon, esetleg értesítés jön a Facebookról, vagy olyan alkalmazásról, amit beállítok, akkor rezeg, ahogy már fentebb is írtam.

Hogyan működik?

Ami talán a legfontosabb, hogy bluetoothkapcsolat kell ahhoz, hogy a telefon – mivel sajnos csak ezzel, vagy tablettel használható -, lássa az aktivitásmérőt.

Mindkét oprendszeren (iOS-on és Androidon is) működik – az mindegy, hogy milyen márkájú.

A dobozban található fekete karkötő mellett megtalálható a tájékoztatója is, amiben leírja, hogy a MyFit alkalmazásra lesz szükséged ahhoz, hogy az aktivitásmérő által adott statisztikákat nézni tudd.

Az Androidosok innen,
Az iOS felhasználók pedig innen tölthetik le az alkalmazást.
Miután feltettétek, állítsátok be a súlyt, magasságot, és, hogy mikor születtetek, illetve lépjetek be egy Google, vagy Facebook fiókkal, mivel kérni fogja.

A tájékoztató könyvben van egy QR-kód – ha minden igaz – nem próbáltam ki, mivel nem igazán láttam értelmét még több időt elpazarolni vele -, akkor azzal is lehet telepíteni az applikációt.

Egyéb tudnivalók

Fontos, ha tudjátok, hogy a karkötőt nem lehet kikapcsolni – tehát, mikor kiveszitek a dobozból, már akkor is működik – vagyis feltéve, hogy van benne valamennyi töltöttség.

Az akkumlátora húsz napig bírja – ezt még nem volt alkalmam tesztelni, lévén, hogy holnap lesz egy hete, hogy nálam van.

A töltés úgy lehetséges, hogy a dobozban megtalálható USB-be, aminek az egyik vége érdekes módon pontosan úgy néz ki, mint maga az okoskarkötő, a szíjból – lehetőleg óvatosan -, kiveszitek, majd bepattintjátok a készüléket, a másik végét rácsatlakoztatjátok egy töltőre, a mobilodé is megteszi – nem adtak a gyártók, felteszem azért, mivel úgy gondolták, hogy van, és már tölt is.

A karkötő lelke

Bizonyos funkciók, mint például a stopper, vezérelhetőek magáról az aktivitásmérőről, és még a hőmérséklet is látható, de a látássérült felhasználóknak sajnos ez nem működik, mivel nem beszél, tekintve, hogy ahhoz túl kicsi, hogy elférjen benne egy hangszóró.

Alapból csak a hívást jelzi, a többi alkalmazás értesítését neked kell bekapcsolni a MyFit-ben, ami vakon egyből nem látható, csak akkor, ha rákattintasz a profil ikonra, és felfelé navigálsz – általában az akkumlátor töltötségét is itt szokta mutatni.

Aktivitásmérő

Összefoglaló

Szerintem megéri, mivel szimplán jól is néz ki, a vízállóságról, a lépésszámlálásról, ha valakinek nagyon fontos a sport, és még egy jópár dologról nem is beszélve.

Sőt, még testnevelés órán is a csuklómon hagytam, és semmi baja sem lett.

Ha van egy ismerősöd, akinek van egy ugyanilyen karkötője, akkor felveheted őt, mint barát, és, ha szeretné, akkor láthatod az ő statisztikáit, esetleg fordítva.

Vásárlás

Én személyesen vettem meg, de, ha valaki szeretné, akkor olcsóbban a neten is megrendelheti, itt

Ha kérdésetek lenne, akkor írjatok a kapcsolat menüpontba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük