FileZilla, az FTP-kliens

A neten sok más weboldal az enyémen kívül írt már erről a programról, ám, mivel rájöttem valamire, ezért szükségét érzem, hogy ezt megosszam veletek.

A FileZilla egy FTP-kliens program Windowsra.
Az FTP (File Transfer Protocoll), amin fájlokat lehet tárolni, ez egy távoli számítógép, ami a netre kapcsolódik, és fel-le lehet azokat tölteni.
A Windows Intéző is tud ilyet, de az olyan lassú, mint a döglött csiga mészbe mártva rükverc-ben – na jó, még az is gyorsabb, ha eltekintünk attól az egy fontos feltételtől, hogy szegény pára megszűnt létezni.

Visszatérve az FTP-re, és a FileZillára. Sokan a WinSCP-re esküsznek, de nekem akkor is ez jött be, Ezen a külső hivatkozáson le is töltheted.

Egyszerű a működési elve: van két panel, az egyik a géped, a másik a távoli szerveré, ha már rajta vagy, és így tudsz fájlokat átvinni.

Van úgy, hogy némelyik szerverhez nehéz megjegyezni adatokat – én is pont így jártam.
Az egyik gépemről szerettem volna átvinni adatokat a másikra, hogy a FileZillával csatlakozni tudjak rá, mivel az asztali gépem jobban bírja, mint a hordozható.

Igazság szerint kézzel is átvihettem volna őket, csakhogy a jelszót azt titkosítja.

Utána néztem, és kiderült, hogy tud in, illetve exportálni szerveradatokat.
Ki is próbáltam, és sikerült.
Ha ilyen gondjaitok adódnának, mikor Zillát használtok fájlátvitelre, akkor ezek a lépések segíthetnek.

Azon a gépen, amiről át szeretnéd vinni az adatokat, nyisd meg a FileZillát.
Nyomj CTRL+s-t, hogy bejöjjenek a szerverek (én többet is használok), majd, aminek az adatait át szeretnéd vinni a másik gépre, arra kattints egy jobbklikket, vagy helyi menüt.
Menj az exportálásra – célszerű egy külső USB-meghajtóra menteni a .xml fájlt.
Ha ezzel megvagy, az adathordozót csatlakoztasd a másik gépbe, majd az ott feltelepített FileZillán katt a menübe, vagy bal alt, és menj az inportálásra.
Keresd ki a pendriveon a .xml fájlt, majd nyisd meg. Az ok, és az igen gombokra nyomj entert, és a szerverek között már látod is az újat.

Ha tetszett a cikk, likeold, ha pedig nem értesz valamit, vagy kérdésed lenne, írj nyugodtan Facebookon az oldalnak, esetleg a kapcsolatfelvétel menüpontban, regisztrált felhasználóként küldj privát üzenetet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük