Érkezik a Diablo 4

A cégóriás most zajló, BlizzCon 2019 elnevezésű játékexpóján rövid részletet is mutatott az egyelőre ismeretlen időpontban érkező Diablo 4-ről.

Brutális játékmenet

Három karaktert is láthatunk (barbár, varázsló és druida), de öt osztály lesz, valószínűleg ezen kasztok közül választhat a felhasználó a játékmenet elején.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor adják ki, de én, személy szerint, kíváncsi leszek, hogy majdnem hét év után milyen újdonságra számíthatunk, ezért is készült ez a cikk.

Legfontosabb tudnivalók

A Diablo 4 egy izometrikus akció-RPG lesz, PVP zónákkal a túlvilágban.
Cselekményileg Lilithre, Mephisto lányára fog öszpontosítani. A trailerben találhatunk erre való utalást.

Nyílt világtérképet tartalmaz. 5 rész, éjszakai/nappali ciklus, állandóan változó időjárás és nemlineáris kampány lesz megtalálható a játékban, vagyis a küldetéseket a játékos bármelyiket, bármikor megcsinálhatja.

Milyen platformokra jelenik meg?

Xbox One, PS4 és PC.

Cselekmény

Közvetlen a Diablo 3 után járunk. A Magas Mennyek kapuját bezárták, és Malthael, a Halál Angyala sajnos elpusztította a Szentély nagy részét.
Lilith, és az emberiség egy jó része a Szentélyben bekövetkezett események miatt szabadul ki börtönéből.

Veszélyek és zsákmányok

A játékos sok időt lesz börtönökben – ezek mindegyike véletlenszerűen generálódik, akárcsak a Diablo 3-ban.
A játék rendezője szerint “száz száz pince” lesz, amiket fel kell fedeznünk. Mindegyikben egy-egy legendás tárgyra lelünk, amik javítják a felszerelésünket.

Osztályok

Ahogy fentebb már írtam, háromról már tudunk. A barbár visszatér, ezzel együtt az egy, és kétkezes fegyvereket össze lehet gyűlyteni.

A varázsló, aki csakugyan kedvenc karakter, egy úgynevezett AOE támadási képességet kap. Ezzel irányítani tudjuk a csata kimenetelét, továbbá energiagolyóvá válhatnak az ellenségek, ezzel megsemmisítve őket.

A Druida állati társat (NPC-t, Non Player Charactert) is kap, illetve képes lesz az alakváltásra.

Forrás: TechRadar
HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük