Audex – varázsolj hangot telefonodra!

Az Audex elméletileg vakoknak készítette ezt a szoftvert, ám gyakorlatilag a látók is használhatják.

Itt fel is telepíthetitek a play áruházból a telefonotokra (ha gépen csináljátok, és ugyanabba a fiókba van belépve, mint a mobil, akkor ezen a módon is feltehető).

Audex

Nekem nem mondanám, hogy tetszettek az új TalkBack hangok (ld. Itt, ha nem tudod, mi ez), ezért segítségül hívtam az Audexet.
Az előző két telefonomon sajnos nem működött, de a Xiaomi beváltotta ezzel kapcsolatban a hozzá fűzött reményeket, így jelenleg IPhone hangokkal használom, és még akkor is hallani, ha a TB ki van kapcsolva. Annak jó, akit nem zavar.

Miután feltelepítetted, Android 9-en a kisegítő lehetőségek/szolgáltatások részben kapcsold be az Audexet.
Ha mindent jól csináltál, elvileg szólni is fog.

Sok mindent beállíthatunk rajta – akit jobban érdekel, az kedvére nézegetheti, a lap alján van visszaállítás gomb, tehát nem lehet elrontani.

Az events résznél kiválaszthatjuk, hogy milyen hang szóljon, ha a VoiceOver pipát jelölitek be, egyből a régi IPhone jóleső hangzásvilága szól füleinkben.

Egyel visszább kiválaszthatjuk jelölőnégyzetek formájában, hogy mit halljunk a hangokon belül, én például kivettem a gesture endet, ami azt jelezné, mikor vége van a képernyőnek, illetve a checkbox mellett meghallgathatjuk a rövid névhez csatolt hangot, hogy mit is csinál.

Akinek kérdése van, vagy nem ért valamit, az írjon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük