Mobil elérési pont, csinálj Wi-Fit Windows 10-es számítógépedből!

Mivel jómagam egy HP EliteBook 820 G3 notebookkal az élen váltottam csak pár hónapja a Windows 10-re, így nem kicsit lepett meg az újdonság, miszerint az általam használt – és már vezetéknélküli internetet is -, teljesen egyszerűen tudok Bluetooth, esetleg Wi-Fi Hotspotként osztani.
Mindemellett kapunk még olyan remek funkciót is az új mobil elérési pont menübe, amit a startmenü keresőjébe bepötyögve máris elérhetünk, hogy egy másik eszköz távolról is betudja kapcsolni a (mi) hotspotunkat, cserébe viszont mindkét fél számára aktívnak kell lennie, és párosítva kell, hogy legyen a bluetooth.
Illetve még azt is eldönthetjük, hogy miről, kábeles, vagy vezetéknélküli netről osztjuk-e a netet, bár én még csak a Wi-Fit próbáltam.

Beüzemelés

Menjünk be a kereső mezőbe, és írjuk be a mobil elérési pont szót, mire azonnal meg is jelenik az ikon.
Ahogy megnyílt, még ne pipáljuk be az internetkapcsolat megosztása más eszközökkel jelölőnégyzetet, hanem katt. a szerkesztés gombra.
Itt töröljük ki a nevet, és a jelszóval is csináljuk meg ugyanezt – egy megjegyzés, hogy min. nyolc karakternek kell, hogy legyen a jelszó -, és írjunk be helyettük valami egyszerűbbet, ha nem szeretnénk alapértelmezetten hagyni.
Beállíthatjuk a hálózati sávot, hogy 5G-n, bármelyik elérhető (ez az alap), vagy 2,4 GHZ-n legyen – szerintem érdemes azon hagyni, amin van, ezesetben a bármelyik elérhetőn.
A végén pedig már nincs is más hátra, minthogy megnyomjuk a mentés gombot, bekapcsoljuk a megosztást, és már csatlakozhatnak is a gépedre a felhasználók!

Mobil elérési pont megnyitása a gépházban

Nemsokára ismét jelentkezem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük