Fejlesztői beállítások

Az Android operációsrendszer ötös verziójától kezdve már megtalálhatóak olyan beállítások, amik el vannak rejtve a beavatatlan szemek elől.

Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy: és mégis miért?

Erre nagyon egyszerű a válasz: azért, mivel, akinek nincs szüksége rá, annak fölöslegesen ne legyen a beállításaiban, akinek meg kell, az nagyvalószínűséggel tudni fogja, hogy hol keresse.

De, ha mégsem, akkor ebből a cikkből megtudhatod, hogy hol találhatod, és, hogy mi is ez a funkció.

Fejlesztői beállítások. A programozók, akik alkalmazásokat fejlesztenek erre a platformra, használják többségében az itt elérhető beállításokat, azonban van itt olyan is, ami még az egyszerű felhasználónak is jól jöhet.
Nem írom le, hogy mi, mire való, mivel semmi értelme.
Amit fontosnak tartok, arra egy kicsit részletesebben kitérek.

Először is, hogy találod meg a fejlesztői beállításokat?

Menj be a telefonod beállításaiba – felteszem, már ötös, vagy annál magasabb droidverzióval rendelkezel -, és keresd meg a készüléked adatait (az eszköz névjegye), általában a beállítások alján szokott lenni.
katt. rá, majd a szoftver adatai ikonra.
A buildszámra koppints egyszer – erre megjelenik egy dialógus, ami számolja, hogy még mennyit kell kattintanod ahhoz, hogy bekapcsolhasd a fejlesztői beállításokat.
Ez öt, vagy hét szokott lenni.

Ezután, ha visszalépsz a beállításokba, már látod is az új menüelemet, amire, ha rámész, akkor elég sok kapcsolót találhatsz, amiket, ha nem tudsz, akkor, a saját érdekedben legalábbis, de ne nagyon kattintgass.

Általában meg szoktam osztani, hogy miért írok egy adott témával kapcsolatban az aktuális dologról cikket, ez most sincs másképp.

Azért, mivel észrevettem, hogy a telefonom nem mindig szeretné jelezni, ha a levelezőfiókomba érkezik egy e-mail.
Ha kikapcsolod, hogy ne legyen alvóban a leveleidet használó alkalmazás, akkor ez a probléma is megoldható. Ezt pedig hol máshol, mint épp a fejlesztői beállításokban találhattam meg?

Ha neked is van hasonló problémád, mint nekem, hogy egyes alkalmazások nem adnak magukról értesítést neked, és, te úgy érzed, hogy ezen kívül már mindent megpróbáltál, akkor kövesd az alábi utasításokat:

Kattints a fejlesztői beállításokra, és keresd meg az alkalmazások menüelemet.
Itt látni fogod az összes alkalmazásokat, amiket egy checkboxszal tudsz vezérelni, hogy aktívak, vagy inaktívak legyenek.
Én a levelezőm jelölőnégyzetéből kivettem a pipát, onnantól kezdve pedig már mindig hallottam, ha jött egy mailem.
Nem kell elmentened a változtatásokat, csak kilépsz a kezdőképernyőre, és örülsz a sikerednek.

Akit jobban érdekel, hogy miket tartalmaz a fejlesztői beállítások menü, az
itt
jobban utánaolvashat a témának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük