Barion, a virtuális pénztárca, avagy az online fizetés kényelme

Vannak különböző szolgáltatások, mint a PayPal, vagy a Skrill,
amik rendszerint ugyanazt tudják, vagyis az online fizetést.

Hogy mindenkinek (eladó/kereskedő) jó legyen, ennél fogva egyértelműen meghatározható, hogy miért is előnyös annyira az interneten való fizetés.

A kereskedők szempontjából, mivel egyszerűen beintegrálható a weboldalukba, ahonnan a felhasználó könnyen tud rendelni, ugyanakkor végre is hajthatja a fizetést, a vevőnek pedig csak a bannkártya-adatait kell megadnia, amikhez nem fér hozzá a kereskedő
Végül, de nemutolsó sorban:
Mindenkinek azért, mert nem lehet elhagyni.

Ha közvetlen a bankkártyámról is tudok fizetni, akkor miért használjak virtuális pénztárcákat?

Kérdezhetitek jogosan.
A válasz remélem, nem lep meg, ha azt mondom, relatív.
Ugyanis van, akinek tetszik, hogy virtuális pénztárcákban tárolja a pénzét, illetve onnan küldje el egy oldalnak az adott összeget a termékért, amit megrendelt.

De tény viszont, hogy talán nem teljesen fedi az igazságot.

Szokták mondani, hogy az igazság olykor egyenesebb, rövidebb út és jobb, mint a hazugság. Ez sajnos vagy nem, ebben az esetben sincs másként.

Elérkeztünk oda, amit általában vagy azért nem szoktam megosztani veletek, mivel nincs különösebb oka azon kívül, hogy valami új infót szerezzetek az írásaimból, vagy csak nem látom értelmét.
Nem úgy most.

Inspiráló ok

Ami elhatározásra juttatott azzal kapcsolatban, hogy megírom ezt a cikket, az történetesen nem más volt, mint egy a közelmúltban velem megesett netes rendelés.

Szinte biztos, hogy a megvásárolt termékről a jövőben készülni fog egy írás.
Addig is, annyit elárulok, hogy fizikai dologról, nem pedig szolgáltatásról lesz szó!

Miért is beszéltem fentebb az igazságról? Mivel a weboldalon, ahol vásároltam, nem lehetett máshogyan fizetni, csak a számlájukra való utalással, illetve a Barion virtuális pénztárca használatával.

Én is inkább a bankkártyás fizetésnek vagyok a híve, de mivel még egy napot se szerettem volna várni azzal, ameddig megérkezik oda a pénz, így inkább használatba vettem a Barion-t

Már használtam korábban, mikor a Xiaomi okoskarkötőmet vettem meg, azonban a másodszori Barion-használat pörgetett fel igazán a cikk elkészítéséhez.

Használat

A barion.com oldalon regisztráljunk magunknak egy virtuális pénztárcát, ami csupán néhány lépésből áll.

Ha ezzel megvagyunk, jelentkezzünk be. Ezek után már nincs is más dolgunk, mint fizetésre használni újonnan létrehozott pénztárcánkat.
Ha az oldalon, ahonnan rendelünk, kiválasztjuk a Barion fizetési lehetőséget, ő át is irányít minket a fizetési felület azon részére, ahol megadhatjuk a bankkártyaszámunkat.
Ezt, ha bejelölünk egy pipát, csak egyszer kell megtennünk, ugyanis következő alkalommal, ha ismét a Barion-t használjuk, pénztárcánk vélhetően már megjegyzi a kártya-adatainkat.

A sikeres fizetésről e-mailt is kapunk, illetve mindez biztonságban történik.

Remélem, tetszett ez az írásom! Ha igen, likeold, kérdés esetén nyugodtan írj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük